top of page
Yazarın fotoğrafıvelvet olive oil

Zeytinyağı Hava Alırsa Ne Olur?

Güncelleme tarihi: 27 Tem 2022

Zeytinyağı Hava Alırsa Ne Olur? Güneş Işığı Zeytinyağını Bozar Mı? Su Zeytinyağını Bozar Mı?


En iyi zeytinyağı veya en kaliteli zeytinyağı fark etmeksizin her zeytinyağının saklanması gereken belirli koşullar vardır. Bu koşulların karşılanmaması durumunda zeytinyağını tekrar tüketmek mümkün olmayabilir. Bu koşullardan biri de hava almamasıdır.


Zeytinyağı Hava Alırsa Ne Olur?

Gemlik zeytinyağı çeşitleri başta olmak üzere tüm yağların hava akımına karşı korunması gerekir. Bunun sebebi havanın belirli etkiler doğrultusunda doğal ve organik ürünleri bozabilmesidir.


Zeytinyağının da hava akımıyla temasa geçebileceği açık bir ortamda bırakılması durumunda okside meydana gelir. Zeytinyağında okside meydana gelmesi de yağın kokmasına, tadının acılaşmasına ve belirli bir süre sonra yağın tadının tamamen bozulmasına sebep olur. Bu nedenle zeytinyağının hava alması engellenmelidir.


Güneş Işığı Zeytinyağını Bozar Mı?


Zeytinyağı özellikleri havayla, suyla veya nemle temas ettiğinde bozulmaktadır. Bu tip durumların meydana gelmesi durumunda Bursa zeytinyağı çeşitleri ve diğerleri özelliklerini kaybetmektedir. Zeytinyağının tadının değişmesine veya bozulmasına sebebiyet verecek etkenlerden biri de güneş ışınlarıdır.


Zeytinyağının sürekli güneş ışığı alan bir yerde bırakılması, zamanla doğal ve organik zeytinyağının oksitlenmesine sebebiyet verir. Bu da yağın artık tüketilemeyecek hale yani tadının bozulmasına ve tadının acılaşmasına neden olur. Bu gibi durumların meydana gelmemesi için zeytinyağlarının doğru saklama koşullarında saklanması hava, güneş ve su ile temasa girmesinin engellenmesi gerekmektedir.

Zeytinyağını güneş ışınlarından saklamak için genellikle renkli şişelerde bekletilmesi önerilmektedir. Bununla birlikte kapalı veya güneş almayan bir mutfak dolabında da yağlar bekletilebilir.


 

Su Zeytinyağını Bozar Mı?


Su zeytinyağını tamamen tüketilemez bir hale getirmese de kalitesinin gitmesine ve eskisi kadar lezzetli olmamasına sebep olur. Bu hem su hem de nem için aynıdır. Bu nedenle zeytinyağlarının hem nemden hem de sudan uzak tutulması gerekir.


Bu tip durumların meydana gelmemesi yani, zeytinyağlarının acılaşmaması ve tadının bozulmaması için doğru saklama koşullarında tutulması gerekmektedir.


Zeytinyağı saklama koşulları, kaliteli ve en iyi zeytinyağı çeşitlerini sizlere sunmakta olan Velvet Olive Oil tarafından sizlere iletilir. Bu önerileri dikkate alarak yağları saklamanız durumunda herhangi bir sorunla karşılaşmadan uzun süre satın aldığınız zeytinyağını kullanabilmeniz mümkündür.

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page