top of page
Search

En İyi Zeytinyağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Updated: Jul 27, 2022

En İyi Zeytinyağı

En iyi zeytinyağı, doğal ortamda üretilen ve insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek yağlardır. Bu yağların özellikle doğru iklim koşullarında doğal olarak üretilmesi kalitesi açısından fazlasıyla önem taşır.

Genel olarak yemek yaparken kullanılan zeytinyağı, her mutfağın en önemli ihtiyaçları arasında yer alır. Bu nedenle öncelik olarak bu yağların doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Bu hem yemeğin lezzeti hem de sağlık açısından önem taşır.

Ayrıca doğal zeytinyağı öncelik olarak yemeklerde tercih edilirken soğuk sıkım zeytinyağları daha çok salata gibi gıdalar için tercih edilir. Bununla birlikte kaliteli ve doğal zeytinyağlarının birçok faydası bulunur.

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Her doğal zeytinyağı aynı kaliteye ve aynı doğallığa sahiptir. Doğal olarak üretilen her zeytinyağının kaliteli olması da mümkün değildir. En kaliteli zeytinyağının hangisi olduğunu belirleyecek birçok faktör bulunur. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir;

· Zeytinyağındaki oleik asit oranı ve yağ oranı (En iyi zeytinyağları yüzde 0,1 ve 1 arasında asit oranına sahiptir.

· Zeytinyağı kokusu ve tadı

· Zeytinyağının üretim şartları

· Üretim yeri ve zeytin kalitesi

Yukarıdaki faktörler doğrultusunda zeytinyağının kalitesini anlayabilmek mümkündür. Kaliteli bir zeytinyağı satın alabilmek için öncelik olarak güvenilir ve kaliteli bir markanın tercih edilmesi gerekir. Zeytinyağı markaları da kaliteyi belirleyebilecek önemli faktörler arasında kendine yer bulur. En iyi zeytin markası ve zeytinyağı markası olarak sizlere hizmet veren Velvet Olive Oil, aradığınız kalitede doğal zeytinyağlarını satın alabilmenize imkan tanır.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde çok sayıda marka tarafından üretilmekte olan zeytinyağı çeşitleri bulunur. Bunlar arasında soğuk sıkım zeytinyağı ve Gemlik zeytinyağı öne çıkmaktadır. Doğal ve kaliteli zeytinlerin yetiştiği Gemlik’te yağlar da oldukça kaliteli ve doğal bir şekilde üretilmektedir. Doğal ortamlarda, kaliteli bir şekilde üretilen zeytin yağının faydaları da oldukça fazladır. Bu faydalar ise şu şekildedir;

1. Karaciğeri temizler

2. Sindirimi düzenler

3. Kemikleri güçlendirir

4. Metabolizmayı hızlandırır

5. Saç bakımına büyük oranda fayda sağlar

6. Diyabete karşı mücadelede de oldukça faydalıdır

7. Stresi azaltır ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur

8. Cilt hastalıklarının tedavisinde olumlu etki sağlar

9. Cildi nemlendirir, özellikle kuru ciltler için vazgeçilmez bir bakım ürünüdür

10. Yaşlanma belirtilerini azaltır

11. Masaj için kullanılabilir

12. Sivilce ve akne tedavisi için kullanılmaya uygundur

Siz de bu faydalara sahip olan doğal ve kaliteli zeytinyağlarını satın almak için Velvet Olive Oil’i tercih edebilirsiniz. Cam şişe olarak tüm zeytinyağları oldukça uygun fiyatlar karşılığında sizlere ulaşmaktadır. Zeytinyağı fiyatları uygun olan firmamızı tercih ederek ihtiyaç duyduğunuz zeytinyağını kolaylıkla satın alabilirsiniz.





15 views0 comments
bottom of page