top of page
Yazarın fotoğrafıvelvet olive oil

En İyi Zeytinyağı Nerede Üretilir?

Güncelleme tarihi: 27 Tem 2022

En İyi Zeytinyağı Nerede Üretilir? En İyi Zeytinyağı Nasıl Üretilir? En İyi Zeytinyağı Nereden Satın Alınır?


En iyi zeytinyağı, zeytini de fazlasıyla meşhur olan Bursa Gemlik’te üretilmektedir. Çekirdeği küçük, etli ve ince kabuklu olan zeytinlerden elde edilen bu yağ, her yemeğe fazlasıyla lezzet vermektedir. Bu sebeple de Gemlik zeytinyağı en kaliteli zeytinyağı olarak bilinir. .



Tamamen doğal bir şekilde üretilen Bursa zeytinyağı fiyatları da oldukça uygundur. Bu neden doğrultusunda herkes bütçesini zorlamadan zeytinyağı satın alabilir. Gerek üretim koşulları gerekse de zeytinyağının özellikleri sebebiyle en kaliteli yağlardan biri olan Bursa Gemlik sızma zeytinyağı da her yemeğin baş tacıdır.


Ülkemizde birçok bölgede ve şehirde zeytin, bebek zeytinyağı üretilmektedir. Ancak bu bölgeler içerisinde öne çıkmayı başaran ve lezzetiyle en iyisi olduğunu kanıtlayan Gemlik zeytinleri ve zeytinyağlarıdır.


En İyi Zeytinyağı Nasıl Üretilir?


Zeytinyağı nasıl üretilir, sorusu sık sık yağ satın almak isteyen veya yemeklerde sıklıkla zeytinyağı tercih eden bireylerin akıllarına takılan sorulardan biridir. Naturel sızma zeytinyağı veya diğer zeytinyağı çeşitleri birçok koşulda tamamen doğal olarak üretilmektedir. En iyi zeytinyağının üretim adımları genel olarak aşağıdaki gibidir;

1. Öncelikle ince kabuklu, bol etli ve küçük çekirdekli Gemlik zeytini toplanır.

2. Ardından zeytinde bulunan yapraklar teker teker ayrılır,

3. Sonrasında zeytinler ezilir. Ezilen zeytinler yoğrulur ve fazlalar ayrılır.

4. Ardından yağ normal sıkım ise 27 derecenin üstünde bir sıcak suda soğuk sıkım ise 27 derecenin altında bir suda bekletilir ve bu şekilde zeytinyağı elde edilir.

Yukarıdaki adımlar doğrultusunda en iyi zeytinyağı ve en kaliteli zeytinyağı üretilmektedir. Bu üretim sırasında herhangi bir ek madde veya kimyasal kullanılmamaktadır.

En İyi Zeytinyağı Nereden Satın Alınır?

Bebek Zeytinyağı satın almak isteyen bireylerin akıllarına takılan sorular arasında en iyi zeytinyağı nereden alınır sorusu da bulunur. Zeytinyağı çeşitlerinin satın alınabileceği en güvenilir adreslerden biri Velvet Olive Oil markasıdır.

Velvet Olive Oil soğuk sıkım, natürel sıkım veya erken hasat zeytinyağı gibi çok sayıda zeytinyağı çeşidini sizlere sunmaktadır. Velvet Olive Oil markası tarafından tamamen doğal bir şekilde üretilen bu yağların fiyatları da oldukça uygundur. Siz de en iyi zeytinyağını satın almak ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapmak için Velvet Olive Oil’i tercih edebilirsiniz.

531 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page